Bloem van de maand: Chrysant

Ook in deze nieuwsbrief staan we weer stil bij een nieuwe  bloem van de maand. Met de herfst voor de deur is het tijd om een portie vrolijkheid in huis te halen. Daarom is de bloem van de maand oktober de Chrysant.  Bereid u voor op de maand oktober en op de chrysant met passend decoratiegroen. Wij inspireren u graag met een aantal mogelijkheden. Kom maar op met de herfst!

De Chrysant is van oorsprong geel, dit is iets wat we bijna zouden vergeten. De bloem is inmiddels in een ongekend breed kleurenpalet te krijgen. Met de Chrysant verrijkt u uw huis met warme goudgele, bronsrode of diep oranje tinten. Of kies juist niet voor herfstkleuren en houd het zomergevoel erin met wit, roze of paarse tinten.  Naast de hoeveelheid kleuren is er ook volop keuze uit verschillende soorten; tros-, spriet-, en santinichrysanten.  Bij alle verschillende soorten Chrysanten  is  er genoeg keuze groen!

Eucalyptus Baby Blue

Wat dacht u bijvoorbeeld van de combinatie met Eucalyptus Baby Blue. Er zijn meer dan 600 verschillende soorten Eucalyptus. Baby Blue is een bekend soort eucalyptus dat veel gebruikt wordt als decoratiegroen.  Baby Blue valt op door de grijsgroene bladeren die op een bijzondere manier groeien. De bekende grijzige kleur van het blad verdwijnt wanneer het blad nat wordt. Dit komt omdat het blad, wanneer het droog is, een stofje aanmaakt wat voor de grijzige kleur zorgt.

Typha

Het dunne, frisgroene blad van Typha is een populair product, wat ook perfect past bij Chrysanten.  Het blad doet denken aan een prei. Het is op dezelfde manier opgebouwd. Typha is er als afgesneden blad, waardoor het lijkt alsof het blad vierkant is. Ook is er een puntblad mogelijk. Beide varianten zijn jaarrond te verkrijgen. Typha is een populair product omdat het een flexibel blad is. Vaak zien we dat het blad wordt gebruikt om lussen mee te maken of mee te weven/vlechten. Er is veel mogelijk met het groen.

Typha geeft een vrolijk en speels effect in een boeket. Gecombineerd met de vrolijk gekleurde Chrysanten is je boeket echt een feestje.

Asparagus

Ook Asparagus is goed te combineren met de kleurrijke chrysant. Er zijn meer dan 300 verschillende soorten Asparagus, wat er voor zorgt dat er altijd wel een soort is wat past bij de Chrysant van uw keuze.

Ons Asparagus ziet er misschien heel tropisch uit, het komt gewoon van Nederlandse bodem. Door het groen goed koud te houden behoud het zijn kwaliteit.

 

Gepubliceerd op: 13 september 2017