Hortensia’s combineren met groen! 

Niet alleen in tuinen is de Hortensia prachtig, ook in een boeket is het een echte aandachtstrekker. Daarom staat de maand augustus in het teken van de stijlvolle hortensia, ook wel bekend als hydrangea, volgens de bloemenagenda van Bloemenbureauholland.

Een inspirerende bloem

U ziet haar niet snel over het hoofd, de hortensia. En gelukkig maar, want wat is ze prachtig. Qua vorm is er een hoop te beleven. Gaat u voor enkel- of dubbelbloemige soorten, bolvormige hortensia’s, met kleine bloemetjes in het midden en grote bloemblaadjes aan de rand of juist hortensia’s met een pluimachtige vorm. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten beschikbaar. Daarnaast zijn er ook verschillende kleuren hortensia. In de eerste helft van het jaar zijn er veel rode, roze, paarse, witte, groene en blauwe hortensia’s. Naarmate het jaar verstrekt zijn er de doorgekleurde bloemen. Deze hebben een groene, donkerrode of bruine tint.

Wist u dat in Japan de hortensia een hele andere functie had dan mooi zijn. Hier werd de bloem als zoetmiddel gebruikt. Wanneer er op de bloem gekauwd wordt verandert de smaak van bitter naar zoet. Ook werd de hortensia in Japan gebruikt om kwade geesten uit te bannen.

Wilt u het beste uit de Hortensia in een boeket halen? Gebruik dan bijpassend decoratiegroen. Om u een handje te helpen hebben wij drie verschillende soorten groen voor u uitgekozen om te gebruiken.

Een echte woestijn-bewoner

De eerste aanrader om de combineren met de hortensia is Echeveria. Misschien kent u de Echeveria wel als vetplantje, maar ook in een boeket in de Echeveria prachtig.

Bij onze exotenafdeling hebben wij verschillende soorten en maten Echeveria staan. De Echeveria is er in veel verschillende kleuren, vormen en maten. Groot, klein, grijsgroen, lila, glad, hard of donzig; er is voor ieder wat wils. Wat alle soorten met elkaar gemeen hebben is dat de Echeveria in zijn blaadjes water opslaat. Zo kan hij overleven in droge perioden. Met een oorsprong in de droge woestijn is dit ook zeker nodig. Wij halen onze Echeveria gewoon uit Nederland.

Groen, speels en van Hollandse bodem

Het lijkt wel of we er niet over uitgesproken raken; Asparagus. Ook bij de Hortensia past het groen van de Asparagus prachtig.

Er zijn heel veel verschillende soorten Asparagus verkrijgbaar. kies voor bij de hortensia eens voor de Asparagus Plumosus. Deze soort Asparagus lijkt zo zacht als een veertje. De donkergroene kleur steekt prachtig af bij de lichte kleuren van de hortensia.

Helemaal uit Afrika

Silver Brunia is een kaapsgroen product. Kaapsgroen is een verzamelnaam voor een grote groep snijgroen die origineel alleen in de omgeving rond Kaapstad voorkomt.

De zilveren ballen van de Silver Brunia geven een elegante look aan ieder boeket. De combinatie van het zilver met bijvoorbeeld een witte hortensiabloem geeft een chic beeld. Omdat de zilveren kleur een elegante look geeft wordt het groen ook veel voor bruiloften gebruikt. Dit komt goed uit want ook de hortensia is een echte bruilofttopper!

Gepubliceerd op: 7 juli 2017