Ga aan de slag met de Chrysant

Valentijn of geen Valentijn.

Met producten als Phoenix, Ledervaren en Lily grass kun je altijd een gaaf boeket of arrangement maken.

Iedere groensoort heeft zijn eigen kenmerken waardoor het een gaaf product is om te gebruiken! Van stevig en buigzaam tot tropisch.

Onze arrangeur Tanja combineerde deze maand een aantal verschillende producten met de Chrysant. We vertellen je er graag meer over!

Populaire groensoorten

Wanneer je al een tijdje met ons groen werkt, ben je ook bekend met Ledervaren.

Het ledervaren is al enkele decennia ontzettend populair. Soms wordt het blad het begin van de groensector genoemd.

Ledervaren heeft een herkenbaar uiterlijk. De varen loopt uit in een punt, heeft een mooie donkergroene kleur en heeft een lange houdbaarheid.  Al deze punten zorgen ervoor dat het groen veel gebruik wordt als rand van een boeket, als corsage of als speelse toevoeging.

We verkopen het Ledervaren in verschillende maten.

En wat maak je dan met het populaire Ledervaren? Dat laten we je graag stap voor stap zien op ons youtube kanaal:  https://youtu.be/4v7o30DNPtI

 

Ook Phoenix is een blad wat we veel tijdens de Valentijnsperiode zien. Maar ook na deze periode is het blad nog ontzettend populair.

We importeren het palmblad wekelijks uit Costa Rica. Net als het Ledervaren is het blad in verschillende maten verkrijgbaar.  Phoenix is te herkennen aan het glimmende brede blad met een tropisch uiterlijk.

 

Tropisch tintje

Met producten als Phoenix, Bamboo en Lily grass kun je gemakkelijk een tropisch/exotisch tintje geven aan ieder boeket of arrangement.

Bamboo is verkrijgbaar in twee soorten. De rechte variant, die wij gebruiken op de foto’s, en de lucky bamboo, te herkennen aan het gedraaide uiteinde.

De rechte soort is hol van binnen. Dit zorgt ervoor dat het op verschillende manieren te gebruiken is. We importeren het groen uit het westkust van Amerika. De Bamboo wordt ook wel snakegrass genoemd in de volksmond. De wetenschappelijke benaming van het groen is  equisetum. .

Lily grass is een breed grassoort. Het gras is verkrijgbaar in verschillende lengtes en is buigzaam. Je kunt daarom alle kanten op met het groen.

Lily grass wordt met de jaren steeds populairder, dit komt omdat het gras een speels effect geeft aan ieder boeket of arrangement. Dankzij de frisgroene kleur laat het groen zich goed combineren met andere kleuren.

Wij halen het gras uit Florida en Costa rica.

Seizoensproduct

Ook ging onze arrangeur aan de slag met Sweethuck.

Sweethuck doet je misschien denken aan Heidelbeer, ons ook.

Toch zitten er verschillen tussen beide producten. Zo is Sweethuck fijner dan Heidelbeer.

Wel geven beide producten een vrolijk effect aan ieder boeket of arrangement.

Let wel op dat zowel Sweethuck als Heidelbeer seizoensproducten zijn. Dit wil zeggen dat de producten maar tijdelijk verkrijgbaar zijn. Dit komt omdat het blad eerst van de takken afgevallen moet zijn voor het groen geplukt wordt.

Ledervaren

Phoenix

Bamboo

Sweet Huck

Sweet Huck

 

Gepubliceerd op: 29 januari 2020