Groen bij de koningin der bloemen

Tijdens de maand november staat de koningin van de bloemen in de spotlights. We hebben het natuurlijk over de klassieke roos. Met haar prachtige verschijning is ze een welkome gast in ieder huis.

De Grieken, Romeinen en Egyptenaren waren al duizenden jaren geleden fan van de schoonheid van de roos. Helaas moesten wij wachten tot de zestiende eeuw. Sindsdien groeit de populariteit van de roos non-stop! Ieder jaar komen er nieuwe soorten, kleuren en vormen bij. Het mooie van de roos; door alle verschillende kleuren past ze bij ieder seizoen.  Rood, wit, geel, roze, paars, oranje en groen. Tweekleurig of meerkleurig. Groot, klein, korte steel, lange steel. Er is overdreven veel keuze.

Door haar te combineren met het juiste groen haalt u alles uit de prachtige Roos. Je kunt qua groen vrijwel alle kanten op met de koningin der bloemen, toch lichten we een aantal groensoorten voor u uit.

Speelse effecten

Geef uw boeket of arrangement een speels, vrolijk effect door er gras aan toe te voegen. Zoals u misschien weet bieden wij verschillende soorten gras aan. Ieder gras heeft zijn eigen kenmerken en geeft hierdoor een uniek effect aan ieder boeket of arrangement.

Een van die soorten gras is Flexigras. Het gras komt uit het oosten van Australië. Flexigras heeft een ronde vorm wat eindigt in een punt. Het gras heeft een donkergroene kleur. Het gras is, zoals de naam al zegt, flexibel. Daarom kan het gebogen, gevlochten en gedraaid worden zonder dat het gras breekt.  Gebruik Flexigras om diepte, hoogte en dimensie  te brengen in arrangementen en boeketten.  Net als de roos is Flexigras jaarrond verkrijgbaar.

Ga voor boho-chic

Creëer een boho-chic stijl met Eucalyptus Nicoli.  De smalle blaadjes van de Eucalyptus Nicoli hebben een groene kleur, met soms een beetje blauw.  Deze herkenbare  Eucalyptuskleuren combineren prachtig met verschillende kleuren rozen.  Gaat u voor pastelkleurige rozen of juist voor diep paarse? Geen probleem. De kleur van Eucalyptus Nicoli past er perfect bij. Ook zorgt de kleur van Nicoli voor een zachte uitstraling. De dunne blaadjes zorgen ervoor dat het boeket of arrangement Nicoli  perfect is voor trouwboeketten, versiering en het tafelstuk. Net als sommige rozen ruikt Eucalyptus Nicoli heerlijk.

Ga voor de herfst.

Door een herfstblad te gebruiken zorgt u direct voor een goede basis van het boeket. Kies voor een blad als geprepareerd eikenblad, rode Leucothoe of een van de Deluxe producten. Deze producten brengen u, door hun kleur, helemaal in de herfstsferen. Combineer deze prachtige kleuren blad met bijvoorbeeld oranje rozen.

De verschillende kleuren rozen hebben ieder een eigen symboliek. Zo staat de oranje roos symbool voor verlangen, waardering en sympathie. Dit maakt het herfstboeket, met roos en herfstblad nog leuker om cadeau te doen! Andere symboliek is:

  • Rood: liefde en respect
  • Wit: echte liefde, puurheid, waardigheid, reinheid
  • Roze: geluk, dankbaarheid, zuiverheid
  • Geel: intieme vriendschap, verbondenheid

Gepubliceerd op: 11 oktober 2017