Herfstproducten

De herfstkleuren, geur van het bos en van tijd tot tijd het heerlijke najaarszonnetje maken de herfst een bijzonder seizoen.  Daarnaast hebben we ook prachtige herfstproducten. Deze producten maken de herfstperiode nog iets beter!

Laat het buiten maar herfst zijn, met deze inspiratie wilt u namelijk het huis helemaal niet meer verlaten! Lees snel verder.

deluxe producten

Tijdens de herfstperiode bieden wij verschillende  deluxe producten aan. Deze producten hebben dezelfde prachtige kleur als de bladeren buiten aan de boom.

De bladeren buiten aan de boom verkleuren omdat er in de herfst minder zonlicht is. Tijdens de herfst bereiden de bomen zich namelijk voor op de winter. Tijdens de winter is er niet genoeg licht en water voor het fotosyntheseproces.  Daarom leven ze in de winter van de voorraad energie en stoppen ze hun eigen productie. Dit is de reden dat het groene chlorofyl uit het blad verdwijnt en dat het blad oranje en geel kleurt.

De deluxe producten krijgen hun prachtige oranje kleur niet door het gebrek aan zonlicht. De warme, haast vurige kleur, wordt opgetrokken. Dit is een proces waarbij de kleur via het groen wordt opgezogen. Op deze manier komt de kleur in het blad terecht.

Er zijn verschillende deluxe producten. Zo zit er altijd wel iets voor u bij. Een kleine greep uit het assortiment is: Grevillea, Populus, Cinerea en Baby Blue.

Steeneik

Een ander echt herfstproduct is Steeneik. Dit product is dan ook maar een bepaald seizoen verkrijgbaar.

Het blad van de Steeneik varieert in vorm van lang en smal tot rond. Het blad is dik en leerachtig. De bovenzijde van het blad is ruw en glanzend groen. De onderzijde is grijsachtig groen, haast fluweel. Dit geeft een bijzonder effect.

Wist je dat de vruchten, die zichtbaar zijn in het groen, in Spanje en Portugal gebruikt worden als voer voor het Iberische varken? Die hierdoor een bijzondere smaak krijgt.

Dadels

Ook het seizoen voor de Dadel Lago is weer aangebroken. De dadels worden geoogst in de maanden september t/m december, afhankelijk van het weer.

De dadels beginnen met een grijzige kleur. Wanneer je de dadeltakken langer laat liggen verandert de grijzige kleur langzaam in een prachtige paarse tint. Wanneer de takken goed ingedroogd zijn veranderen de besjes niet meer van kleur. Op deze manier kunt u jarenlang plezier hebben van de dadeltakken.

Jeneverbes

Ook de Jeneverbes (Juniperus Communis) is een echt herfstproduct.  Tussen het blad zitten verschillende prachtige donkere bessen. Naarmate de tijd verstrijkt worden de bessen donkerder van kleur tot de prachtig donker paars zijn.

Wist u dat de bessen worden gebruikt voor het aromatiseren van onder andere Jenever. Al is ons product uitsluitend voor decoratieve doeleinden.

Eucalyptus Boule

Last but not least: Eucalyptus Boule.

Ook Eucalyptus Boule is een echt herfstproduct. De grijze lantaarnvormige vruchten van de Eucalyptus Boule geven een speels effect aan ieder boeket of arrangement waar ze aan toegevoegd worden.

Gepubliceerd op: 13 september 2017