MPS Florimark Good Trade Practice

Certificaat ontvangen

Eurose and Greens heeft eind november 2016 het Florimark Good Trade Practice (GTP) certificaat ontvangen uit handen van MPS-ECAS.

Hiermee voldoen de door Eurose and Greens gehanteerde en toegepaste kwaliteitssystemen als (groot)handelaar van decoratiegroen op de locatie in Aalsmeer.

Florimark GTP

Florimark GTP kent in de basis dezelfde eisen als het Florimark TraceCert certificaat. Denk bijvoorbeeld aan de registratie van versheid en opslag van ingekochte bloemen en planten. Naast deze eisen voldoet u met het Florimark GTP certificaat ook aan de regels op het gebied van kwaliteit, milieu en personeel. Voorbeelden hiervan zijn het bieden van opleidingen, hygiëne en veiligheid.

Tijdens het traject van certificering heeft een verdere optimalisering plaatsgevonden van een aantal belangrijke bedrijfsprocessen. Met dit certificaat voldoet Eurose and Greens aan de huidige eisen van de sierteeltbranche en heeft zij betrouwbare productinformatie beschikbaar.

Affiliate member

Ook maakt de WBE-groep als “Affiliate Member” van MPS gebruik van het MPS-Trade portal waarin betrouwbare kwekersinformatie beschikbaar is voor de gehele sierteeltsector en waarin up-to-date informatie te vinden is over de certificatenoverzichten per kweker.

Met deze recente ontwikkelingen doet Eurose and Greens weer een volgende stap naar verdere verduurzaming van de sierteeltsector.

Gepubliceerd op: 15 december 2016