Pioenroos, een explosie van vrolijkheid in mei

Geen bloem illustreert zo passend de bloeikracht van mei als de Pioenroos. De knoppen zijn bollen samengebalde energie die, als ze eraan toe zijn, in een mum van tijd opengaan en heerlijk geuren. De prachtige bloemen bloeien in mei en juni en vormen een romantisch voorproefje op de zomer.

Ook deze maand ging onze arrangeur Tanja van Bijlevelt weer aan de slag met de bloem van de maand. Omdat de tijd van de mooie Pioenroos altijd zo weer voorbij is, willen we er deze maand extra veel uithalen. De verschillende arrangementen en boeketten zijn weer ontzettend inspirerend! Ga zelf aan de slag met de Pioenroos.

Ja, ik wil

De Pioenroos is al enige tijd een favoriet bij bruidsparen. Wij begrijpen waarom. De mooie bloem is verkrijgbaar in verschillende wit, roze en bordeaux tinten, perfect voor een bruiloft.

Tanja ging daarom aan de slag met een bruiloftthema. Van bruidsboeket tot tafeldecoratie, de Pioenroos zorgt voor een schitterend resultaat!

De romantische bloem vraagt om romantisch groen. Daarom koos Tanja voor verschillende soorten Eucalyptus. Omdat er meer dan 600 verschillende soorten eucalyptus zijn, is er altijd een soort wat past bij uw wensen. Bijvoorbeeld het populaire Cinerea. De grijze kleur van het eucalyptusblad laat zich goed combineren met de pasteltint van de Pioenroos.

Net als de Pioenroos ruiken ook verschillende kruiden heerlijk in een boeket. Wat dacht u van Rozemarijn, Tijm of Salie? De verschillende kruiden bieden we ook als mixbos aan in onze webshop. Perfect voor als u niet kunt kiezen.

Maar ook Lavendel geeft een heerlijke geur af. Vooral de verse Lavendel Papillon. Helaas is, net als de Pioenroos, de verse Lavendel niet lang verkrijgbaar, maar dat maakt het groen wel extra speciaal.

Of kies voor Convallaria, ook wel bekend als Lelietjes-van-Dalen. De witte klokjes geven een romantisch effect in het boeket. Ideaal voor een huwelijk!

Tanja maakte met het groen en de Pioenroos een bruidsboeket, Corsage en Tafeldecoraties. Een mooi geheel voor een mooie dag.

Trouw extra’s

Ook maakte Tanja wat extra decoratie zonder de Pioenroos. Ideaal om de bruiloft nog wat extra’s te geven. Wat dacht u van een mooie tafelslinger. De slinger bevat de eerder genoemde soorten groen en wat Kaapsgroen om een extra leuk effect te creëren. Perfect om de tafel net wat meer op te fleuren.

Of kies voor een mooie krans. De Grevillea Ivan Hoe geeft een speels effect door de lichte binnenkant van het blad. Ook de vorm is ontzettend leuk. Totaal iets anders dan de bekende Grevillea. Neem een kijkje in de webshop om het blad goed te zien!

Zomers boeket

Maar ook zonder een bruiloft is de Pioenroos geweldig!

De vrolijke Pioenroos is perfect om de zomer aan te kondigen. Gecombineerd met andere bloemen, de eerder genoemde kruiden en Eucalyptus met  besjes is het een feestje om te zien. In onze webshop bieden we verschillende soorten Eucalyptus met bes aan. Neem eens een kijkje.

En dan is het alleen nog afwachten: wanneer barst de vrolijke bol open en kunnen we genieten van de bloem! Ga zelf aan de slag. Of neem een kijkje bij andere blogberichten.

Producten gebruikt in de foto’s zijn:

  • Eucalyptus Exotica Bes
  • Eucalytpus Cinerea
  • Convallaria
  • Grevillea Ivan Hoe
  • Kaaps Spray Brunia
  • Kruidenmix
  • Lavendel Papillon

 

Pioenroos

 

 

 

 

 

Gepubliceerd op: 10 april 2019