Start 2020 met de Roos

Frêle bloemen, ranke stelen en een romantische reputatie: de roos staat deze maand op de Bloemenagenda. Als het symbool van de liefde is de roos de meest geproduceerde en geliefde snijbloem ter wereld.

De roos verovert zo niet alleen harten, maar ook donkere winterdagen met haar kleuren en vormen. Zeker wanneer je de prachtige bloem combineert met fel gekleurd groen. Onze arrangeur Tanja van Bijlevelt  Maakte een aantal vrolijke arrangementen om januari door te komen.

Laat u inspireren!

Groen is de basis!

Niet voor niets is dit al jarenlang onze slogan.
Tanja gebruikte in plaats van de stelen met blaadjes, alleen het Salalblad. Het blad vormt de basis van het arrangement. Door de bloemen en het overige blad op deze basis te gebruiken heeft het arrangement een natuurlijke sfeer.

In het tweede arrangement is het blad van de Cocculus de basis. Het blad is stevig en heeft een lange houdbaarheid. Dit zorgt ervoor dat Cocculus een perfecte basis is voor een arrangement. De combinatie tussen de verschillende gele rozen en andere bloemen met de natuurlijke dennenappels maken het een vrolijk geheel.

Om het af te maken voegde Tanja Tillandsia toe aan het arrangement. Dit zorgt voor een speels effect. 

Wilt u uw klanten inspireren met dit arrangement? Deel dan ons filmpje met ze. In het filmpje laat Tanja stap voor stap zien hoe ze dit arrangement maakt.  

Vrolijkheid in de donkere winterdagen

Een vol, groot boeket met vrolijke rozen en vrolijk groen is perfect om de donkere dagen op te fleuren.
Pittosporum Ilan is één van de producten die hier zeker voor zorgen. Het ronde blad heeft een bont randje, wat voor een vrolijk effect zorgt. De zwaardvaren zorgen voor het tropische effect. Dit zorgt zeker voor een zonnetje in huis tijdens de winterse dagen. Het Salal zorgt voor de stevige basis en de volume.

Of gebruik de zwaardvaren op een andere manier. In plaats van het blad los in een boeket te steken is het ook een gaaf idee om het als rand te gebruiken. Tanja heeft het blad gebogen waardoor het blad haast niet meer te herkennen is. Gaaf om het op verschillende manieren te gebruiken.

Maak zelf ook een gaaf arrangement of boeket voor de winterse maand januari met ons decoratiegroen. Wij vinden het leuk om te zien wat u of uw klanten maken met ons groen, deel daarom gerust de foto’s met ons.

Gebruikte producten:

  • Cocculus Laurifolius
  • Pittosporum Ilan
  • Salal Tip
  • Zwaardvaren

Gepubliceerd op: 18 december 2019