Verschillende soorten mos

Mossen zijn prachtig. Met mos haalt u op een gemakkelijke manier de natuur in huis. Er zijn duizenden verschillende soorten mos.  Ook in ons assortiment zitten meerdere verschillende soorten mos, geen duizenden, maar wel een aantal.  Dit zorgt ervoor dat er altijd wel een soort mos verkrijgbaar is dat past bij uw wensen.

Mossen zijn eigenlijk oerplanten die al ontzettend lang geleden op de aarde groeiden. Zelfs nog voordat hogere plantenvormen bestonden. Mos heeft geen wortels, het groeit als losse laag op de grond, op rotsen, op boomstronken en op andere plekken.
Omdat mos geen wortels heeft, is het ideaal voor arrangement, kerststukjes en om mee te bloemschikken. Ook kan mos zowel binnen als buiten geplaatst worden. Een veelzijdig groen.

Zoals we al eerder aangaven, bieden wij verschillende soorten mos aan. Hieronder zullen we een aantal soorten uitlichten om u te inspireren.

Bolmos

Bolmos, Leacobrium,  wordt ook wel kussentjesmos of bolletjesmos genoemd. Dit komt door de ronde vorm die het mos heeft. Bolmos is een zacht, groen mos en brengt het echte herfstgevoel met zich mee.

Rendier mos

Rendier mos, Cladina,  is een korstmos. Het mos bestaat uit schimmels en algen die u ook kent van de platte grijze, gelige of anders gekleurde plakkaten die op paaltjes, boomstammen en dakpannen groeien.

Rendiermos is misschien wel het meest bekend van de kerststukjes, als decoratief omhulsel van kaarsen en om de kerstballen heen.

Rendiermos komt aan zijn naam omdat het in Lapland het hoofdvoedsel is van, jawel, rendieren. Een leuk weetje om ook eens aan uw klanten te vertellen.

Platmos

Platmos is een geweldige aanvulling voor tussen de herfstaccessoires of in de kerststukjes. Platmos, ook wel Plagiothecium Undalatum, is een mossoort met gerimpelde blaadjes.

Omdat het mos een natuurlijk product is, dat gekweekt is in het bos kunnen er soms wat natuurlijke onderdelen tussen het mos zitten zoals takjes, naalden en aarde.

Zilvermos

Zilvermos, Bryum argenteum, is een witachtig glanzend bladmos. Het mos heeft zijn naam te danken aan de zilveren glans aan de top van de bladeren. Dit is het gevolg van het gebrek aan chlorofyl in de bovenste cellen van elk blad. Deze zilvere kleur geeft een elegant effect.

 

Gepubliceerd op: 11 oktober 2017